Top 6 beste seo boeken

Top 6 beste SEO boeken van 2020

Ga je aan de slag met seo? Dan is er veel informatie online te vinden. Van een seo stappenplan voor beginners, tot meer geavanceerde technieken. Veel informatie is gratis beschikbaar met een simpele Google zoekopdracht. Al deze online informatie is handig, maar continu online zijn geeft vaak ook afleiding. Voor die momenten kan het lezen van seo boeken een fijne afwisseling zijn. In deze blogpost vind je een overzicht van mijn top 6 beste seo boeken van 2020.

Top 6 beste seo boeken van 2020

  1. 3 months to no.1 – Will Coombe
  2. SEO 2020 – Adam Clarke
  3. Doelgerichte SEO – Tonny Loorback
  4. The Executive SEO Playbook – Jessica Bowman
  5. Schrijven voor SEO in 60 minuten – Rutger Steenbergen
  6. Krachtige SEO – Frederik Vermeire
3 months to no1

1. 3 months to no1 – Will Coombe

Een ideaal boek voor iedereen die net begint met zoekmachine optimalisatie. In duidelijke taal en makkelijk te volgen stappen neemt Will, een voormalig piloot, je mee door de wereld van seo. De informatie in het boek is direct toe te passen en vormt een goede bewegwijzering voor jouw eerste seo campagne.

Bestel 3 months to no1 bij Amazon

SEO in 2020

2. SEO 2020 – Adam Clarke

Een boek dat geschikt is voor beginners en gevorderen. Met als extra pluspunt dat het regelmatig een update krijgt met daarin de nieuwste ontwikkelingen. In dit boek lees je over de basis van seo, die nooit veranderd is. Aangevuld met nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van vindbaar zijn in Google. 

Bestel SEO 2020 bij Amazon

Doelgerichte seo van Tonny Loorbach

3. Doelgerichte SEO – Tonny Loorbach

Heb nog geen kennis, of wil je van kennis de stap maken naar doen? Dan is het boek Doelgerichte SEO van Tonny Loorbach een goede keuze. In heldere, begrijpelijke taal met veel screenshots legt Tonny uit hoe je online je concurrenten kunt verslaan met seo. De inhoud van het boek is gemakkelijk toe te passen op je dagelijkse werkzaamheden.

Bestel Doelgerichte SEO bij Managementboek.nl

4. The Executive SEO Playbook - Jessica Bowman

4. The Executive SEO Playbook – Jessica Bowman

Omdat niet alle aspecten van seo vooraf te voorspellen zijn kan het in grote organisaties soms lastig zijn om voldoende prioriteit en budget te krijgen. In dit boek neemt de schrijfster je mee in de manier waarop je zoekmachine optimalisatie kan verweven met alle bedrijfsdoelstellingen. Het doel is niet alleen het krijgen van meer prioriteit voor seo binnen de organisatie, maar ook meer impact op het resultaat. 

Bestel The Executive SEO Playbook bij Amazon

Schrijven voor seo in 60 minuten

5. Schrijven voor SEO in 60 minuten – Rutger Steenbergen

Heb je weinig tijd en wil je wel aan je seo skills werken? Lees dan het boek schrijven voor SEO in 60 minuten. In relatief korte tijd leer je, of refresh je, kennis over het schrijven van teksten voor zoekmachine optimalisatie. Een klein en praktisch boek dat ook na het lezen nog goed als naslag werk te gebruiken is.

Bestel Schrijven voor SEO in 60 minuten bij Managementboek.nl

Krachtige SEO

6. Krachtige SEO – Frederik Vermeire

Een boek voor iedereen die op zoek is naar praktische informatie over seo. Of een boek dat helpt bij het opfrissen van je kennis. In Krachtige seo lees je over alle basisonderdelen en hoe je deze op praktische wijze inzet voor meer succes en resulaten in Google.

Bestel Krachtige SEO bij Managementboek.nl

Hoe gebruik je SEO boeken?

Het is een beetje afhankelijk van het gekozen seo boek, hoe je deze kunt gebruiken. Sommige boeken zoals Doelgerichte SEO en 3 months to no1 nemen je mee in het complete proces en zijn geschikt om een seo campagne mee op starten. Andere boeken zijn meer geschikt voor gevorderden of als naslagwerk. Hier kun je altijd op terugvallen wanneer je het even niet meer weet, of wanneer je anderen binnen jouw organisatie moet overtuigen.

Kun je SEO leren uit een boek?

Net als andere onderdelen van het online marketing vak is ook zoekmachine optimalisatie aan verandering onderhevig. De online mogelijkheden veranderen snel en regelmatige Google updates maken dit nog erger. Een boek wordt 1x uitgegeven en blijft daarna hetzelfde. Dit kan de vraag geven of het wel mogelijk is om seo te leren uit een boek? Het antwoord is ja, dat kan heel goed zelfs. Ondanks de grote en snelle veranderingen die er zijn, blijft de basis hetzelfde. Daar komt bij dat het vrijwel altijd de basis is die behandeld wordt in boeken over seo. Ga je net aan de slag met seo dan kun je de boeken in het bovenstaande lijstje goed gebruiken om te leren hoe je jouw website hoger laat scoren in Google.